9 Temmuz 2011 Cumartesi

Murat Ses-Ağrı Dağı Efsanesi

AĞRI DAĞI EFSANESİ (1972)
Nejat Toksoy: solist, kazoo
Murat Ses: Hammond org, armonika
Mustafa Sarışın: elektro gitar, bağlama, yaylı tambur
Fikret Ural: elektro gitar
Nadir Uygun: davul
Erhan Akdoğan: bas gitar

Murat Ses:17 Aralık 1946’da İzmir’de doğdu. öğrenciliğinde Animals, Dave Clark Five, Del Shannon, gibi grupların şarkılarını Meteorlar grubunda çalmaya başladı. 
SİLÜETLER:1967'de Aziz Azmet’le birlikte Silüetler’e katıldı. Silüetler’le birlikte 1967 yılında ‘Silüetler’ LP’ini çıkardılar. 
MOĞOLLARMoğollar’ın kurucusu, organisti ve liste başı parçalarının büyük bir çoğunluğunun bestecisi ve düzenleyicisi. Grubun 1967-72 tınısının mimarı. Türk Hafif Müzik tarihinde kilometre taşı olarak kabul edilen Anadolu Pop'un yaratıcısı, bu söylemi ilk kez dile getiren kişi ve o yıllarda topluluğun simgesi, zurna türünde org sound'unun, halay ve bar temelindeki biçemin yaratıcısı...
AĞRI DAĞI EFSANESİ : 1972 yılında Moğollar’dan ayrılarak Ağrı Dağı Efsanesi’ni kurdu.Deli Gönül Neylersin/Düşenin Dostu Olmazmış ve It’s Allright/Gün Doğmadan Neler Doğar plaklarını çıkardı. 1976 yılında ise Ağrı Dağı Efsanesi’ni tekrar kurdu ve Fasulye Dişli Adam/Dağ Çiçekleri 45’liğine imza attılar.
BARIŞ VE KURTALAN EKSPRES : 1973 yılında ise Barış Manço & Kurtalan Ekspres’e katıldı ve grup olarak Gönül Dağı/Hey Koca Topçu Genç Osman ve Nazar Eyle Nazar Eyle/Gülme Ha Gülme 45’liklerini çıkardılar.1974 yılında Kurtalan Ekspres’ten ayrıldı.1975’te kısa bir süreliğine Barış Manço & Kurtalan Ekspres’e ikinci kez katıldı.Bu birleşme sadece konser çalışmaları için gerçekleşti. 
DOSTLAR : 1974 yılında Barış Manço & Kurtalan Ekspres’ten ayrıldıktan sonra Edip Akbayram & Dostlar’a katılarak Garip/Kaşların Karası plağını çıkardılar.Müzikal anlaşmazlıktan dolayı Edip Akbayram & Dostlar’dan ayrıldı.

Murat Ses ve Ağrı Dağı Efsanesi

Gün Doğmadan Neler Doğar & It's Allright







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder